Veiligheid

Certificaat van goedkeuring:

Update 23-3-2023
Al onze kussens zijn voorzien van de juiste certificaten, de juiste typeplaten en bijgehouden logboeken en voldoen daarmee volledig aan de eisen van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) welke toeziet op de naleving van het WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen).
 
Het certificaat wordt afgegeven in verband met een typekeuring, dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de constructie van een kussen en eventueel onveilige elementen welke eerst aangepast dienen te worden. Als het kussen geheel aan de eisen van de bevoegde keuringsinstantie voldoet krijgt het type kussen een certificaat. Dit wordt dus eenmalig afgegeven door onze leverancier bij de aankoop van een kussen of attractie.
Een geldig certificaat betekend dus ook niet automatisch dat een kussen nog steeds in goede staat en dus ook veilig te gebruiken is, enkel dat de vormgeving en constructie in de basis als veilig is gekeurd.
Om er zeker van te zijn dat een kussen veilig te verhuren is dienen de verhuurders echter ook een jaarlijkse inspectie uit te voeren en deze in te vullen in een logboek. Omdat wij onze kussen na iedere verhuur grondig schoonmaken kunnen wij ook direct een veiligheids-check doen en kijken of het kussen geen mankementen vertoont. Wij doen deze inspectie hierdoor in een veel grotere frequentie dan noodzakelijk maar staan dan ook volledig achter hetgeen wij uitleveren en doen daarmee volledig aan de eisen van het “Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen”. Wij zijn met onze jarenlange ervaring inmiddels meer dan voldoende deskundig om deze inspectie op een juiste manier uit te voeren.
 
Uiteraard ontvangt u bij het in ontvangst nemen van het kussen ook de benodigde documentatie.
Indien gewenst kunnen wij al eerder een kopie van het certificaat toezenden.


Materiaal


Al onze springkussens, stormbanen en attracties zijn dan ook van professionele kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit PVC (minimaal 650 Gram / m2, 9×9 draads). Dit materiaal heeft een zeer hoge treksterkte en daarbij worden ook alle naden dubbel of driedubbel gestikt. Op de kwetsbare punten zijn de kussens zelfs 4dubbel gestikt en op het springoppervlakte maar liefst 6 maal gestikt.


Onderhoud


Ieder artikel dat bij ons retour komt wordt door ons opgezet, schoongemaakt en gecontroleerd. Dit komt niet alleen ten goede aan de kwaliteit van onze artikelen, maar ook kunnen wij direct inspelen op eventuele gebreken in het kussen. Indien een van onze kussen en defect heeft (meestal betreft dit het loslaten van de naden) dan worden deze professioneel door de leverancier van het product gerepareerd alvorens de artikelen weer worden verhuurd.

Er is bewust gekozen deze reparaties niet zelf uit te voeren omdat wij ervan overtuigd zijn dat ieder zijn eigen specialsme heeft en wij op deze manier de kennis gebruiken die onze leveranciers in de loop der jaren hebben opgebouwd. Vanzelfsprekend draagt ook dit bij aan de veiligheid en kwaliteit van onze producten.


Windkracht 5

Regen! Daar kunnen onze kussens tegen! Echter is het gebruik van het kussen tijdens een regenbui niet toegestaan omdat het kussen dan glad wordt.

Bij zwakke of matige wind kunt u het kussen gewoon gebruiken. Echter bij windkracht 5 of hoger dient men de activiteiten direct te staken en dient u het kussen leeg te laten lopen.

Ook wij houden uiteraard de weersvoorspellingen voor u in de gaten. Indien wij vinden dat de weersverwachtingen dusdanig zijn dat er een onveilige situatie kan ontstaan nemen wij altijd contact met u op om e.e.a. door te spreken en indien nodig te zoeken naar een alternatief.